ZONTA Club Veszprém

Szervezet neve: ZONTA Club
Települése: Veszprém
Tevékenységi terület: sport- és szabadidős tevékenység
Partneriskolák: Lovassy László Gimnázium

Törődés, odafigyelés, gondoskodás!

A veszprémi Zonta Club és a Lovassy László Gimnázium 28 közösségi szolgálatos diákja sport- és játékvetélkedőt szervezett enyhén szellemi sérült, továbbá down kóros és autista gyermekek számára, hogy a gyerekek szabadidejüket olyan tevékenységgel tölthessék, ami szórakoztató és egyben fejlesztő hatású.

A projekt  célja az volt, hogy az összefogás fontosságának tudatára ébressze a megvalósításba bevont diákokat, hogy közben önkéntes munkájukkal a rászoruló, hátrányos helyzetű kisebb gyermekek, diákok segítségére lehetnek. Az iskolai közösségi szolgálat során a diákok közvetlenül találkozhatnak nehéz sorsokkal, élethelyzetekkel anyagi, szociális, mozgáskorlátozottságból adódó valamint tanulási nehézségekkel. A fiatalok a közvetlen találkozás során érzékennyé válhattak egy-egy problémára és egyben mögötte megismerhették az embert, az elesettséget és az önkéntesség fontosságát.

Az idén 20 éves Zonta Club fiatal művészek, tehetségek, rászorulók támogatásával foglalkozó jótékonysági szervezet. Veszprém civil életében tevékenyen részt vesznek, mint kulturális rendezvényszervezők.